På de fleste norske skoler legger elever igjen tøy. Disse klærne hoper seg opp og blir ofte kastet eller gitt til FRETEX ved slutten av skoleåret.

En lærer ved Oslo Handelsgym, Mette Landgraff, unnfanget en kjempeidé. Hvorfor ikke bidra til gjenbruk av klærne, lage litt show og la overskuddet gå til filantropi? Det vil si la en slik begivenhet bli en del av skolens årlige innsamlingsarbeid til de fattige vennskapsskoler som Impande utvikler i Sør-Afrika.

Ildsjel med ideer

I store friminutt klokken 1130-1230 var det rigget til mannekengoppvisning, auksjon og salg av disse klærne. Mette hadde funnet flere kasserte mannekengfigurer som var påkledd og fylte rommet. Hun hadde vasket alle klærne som var gjenglemt og fått inn ekstra tøy til en egen auksjon. Et orkester spilte opp, og hvem var første person ut i selve mannekengoppvisningen? Jo, selvsagt rektor måtte vise vei.

På rekke og rad viste elever og noen foreldre fram ulike flotte klær og etter showet startet salget. Leder i Impande hadde også en liten appell.

Om to dager er det skolens foreldremøte. Da vil resterende klær stilles ut for salg blant denne målgruppen.

En idé verdt å dele

Del gjerne denne ideen! Den er både bærekraftig både med hensyn til gjenbruk, miljø og rettferdig fordeling av ressurser. Dersom du trenger mere innspill til hvordan gjennomføre en slik dag. Ta kontakt ved å sende en [email protected]

Litt situasjonshumor

En elev sa plutselig: Dette er min jakke!  Jeg har leita etter den i flere måneder. Eleven fikk selvsagt jakka si tilbake, uten vederlag! Et foreldrepar kjøpte generøst og med glimt i øyet igjen et plagg som sønnen hadde lagt igjen!Det var påfallende flere gutteplagg enn jenteplagg som var til salgs. Er det noe med frontallappen som modnes i litt ulikt tempo hos de to kjønn?