Thea A. Sørensen og Liv Maria Haugen har begge under sin skoletid ved Oslo Handelsgym engasjert seg i skolens innsamlingsaksjon til inntekt for bygging av en skole i Natal. De har også vært med på IMPANDEs turer til Natal for å se hva de innsamlede midlene ble brukt til. Thea studerer nå rettsvitenskap ved UiO, mens Liv Maria tar siste året ved OHG.

Glemmer aldri ansiktene

Under denne turen fikk Thea og Liv Maria også besøke et par av IMPANDEs  barnehager.  De ansiktene de møtte der har de hatt vanskelig for å glemme.  De sterke inntrykkene i møte med fattige og forsømte barn  aktiverte spørsmålet: Kan vi gjøre noe mer?

Startet sin egen innsamlingsaksjon for å bygge ny barnehage

Thea og Liv fikk fra IMPANDE prestert, Zimeleni barnehage. Et skur for 31 barn i et avsidesliggende og fattig område i Sør-Natal.

n8

De startet sin egen iinnsamlingsaksjon på Facebook i oktober 2015.  Først utofrdret de sine nærmeste venner og familie til å bidra. Til jul spurte de om å få gaver til Zimeleni i stedet for til seg selv. Og til sist appellerte de til en 5-kronesrullinngskampanje på skolens Facebook-side.  App-en VIPPS har vært flittig brukt under denne aksjonen. Det har vært en meningsfull aksjon, sier de to, men engstelsen for ikke lykkes har også fulgt oss.

Den 20.1 2016 skriver Thea og Liv Maria følgende på sin facebook-side: “Det er en herlig følelse å nå kunne si at vi har samlet inn nok midler til å bygge Zimeleni barnehage! I går kveld kom de siste pengene vi trengte inn på konto, og det er nå samlet inn 30 000 kr totalt.”

Barnehagen er nå under bygging og vil stå ferdig ut på våren.

n9

 

Zimeleni barnehage bygges av en lokal byggmester med stor dugnadsinnsats fra foreldre og arbeidsledige på grasrota. Thea og Marias midler dekker kostnadene for byggmateriell. Dessuten skal det installeres flotte lekeapparater utenfor barnehagen når bygget er ferdig. Slik jobber IMPANDE. Ved å mobilisere folk på grasrota til å bygge sitt eget samfunn, får man utrettet mye for begrenseede midler.

En gruppe kvinner fra Skien har også sydd tepper til barna. Det kan være kaldt på høylandet i Sør-Afrika om vinteren

Nå er det din tur!

Tar du utfordringen og bygger din barnehage?

IMPANDE har identifisert ca 50 slike søppelskur barnhager i UGU distriktet. Din innsats er kjærkommen og velkommen!

Thea og Liv Maria reiste kr 30 000,00 til en hel barnehage gjennom sin Facebook innsamling. Andre har reist midler til en hel barnhage i tilknytning til bursdagsfeiringer, jubileeer og andre livshendelser.

Nå er det din tur! Ta kontakt med IMPANDES leder [email protected] Han vi sende deg et konsept av en barnehage som trenger din støtte!