Kjære Impandevenner

Den røde fargen skal snart erstatte det lilla, og hjemme hos meg lukter stua av kongerøkelse. Det er jul. Igjen. Noen ting er som de alltid har vært; oppskriften på aniskringle, rot i kassen med adventspynt som jeg pakket for raskt ned i fjor og juletreet som jeg brått har dårlig tid med å hogge dersom det skal tørke før det skal inn i stua.

Men noen ting er nye

Jeg har fått bilder fra julefest som også er sommeravslutning fra teamet i Sør-Afrika med beskjed om at  jeg også skulle vært der. Kollegaer jeg bare kjenner fra skjerm, med intern humor jeg ikke helt har blitt en del av enda. Jeg får julehilsener fra barnehageansatte i Norge som har vært engasjerte for arbeidet vårt i Sør-Afrika siden før jeg var i gang med det samme. Jeg har aldri før vært like opptatt av at de som har anledning, burde dele litt av sin overflod med de som trenger det så sårt. Ikke bare til jul, men året rundt.

Jul

Jul er relativt. Vi vet at for mange er julen tid for familie og samhold. God mat, juletoner på anlegget, brettspill og gode prater. For andre er jula ensom og vond, av ulike grunner. I Sør-Afrika har de høysommer. De går på jobb, går på stranda, gjeter geitene sine, henter vann og samles kanskje med venner og familie for å feire. Sommer eller jul. Alt ettersom.

 

Uansett hvor du er og hvilke planer du har for jula, ønsker jeg deg fred og glede. Jeg håper maten smaker godt og at bekymringer kan legges bort en stakket stund. At gode ord kommer din vei, og gode følelser. At svoren blir sprø eller puddingen perfekt. Jeg setter umåtelig stor pris på deg og ditt engasjement for Impande. Jeg velger å være så frimodig at jeg på vegne av barna i Sør-Afrika vil si tusen hjertelig takk, og en glad jul til deg!

 

Om du ønsker å gi en julegave til barna i Sør-Afrika og vårt arbeid for å sikre dem en vei ut av fattigdommen, er du hjertelig velkommen til å VIPPSE til 28865 eller kontakte meg på [email protected]

 

Med et snev av klementin

Andrea Lothe, Ålesund